De transformatie van de oude boerderij met omliggende schuren naar 10 appartementen met gezamenlijke ruimtes.

Steinhagen is een iconisch oude boerderij die we met ons team transformeren tot tien levensloopbestendige woningen met gezamenlijke ruimtes.

Op deze pagina plaatsen we foto’s en beschrijvingen van het bouwproces. Voor u als toekomstige bewoner van Steinhagen en ook voor u, de nieuwsgierige bezoeker die benieuwd is naar het Mark van Lier proces.

12 juli 2021

18 november 2020 – Diverse metselwerkzaamheden

Afgelopen weken hebben we veel progressie geboekt bij de transformatie van de oude Steinhagen boerderij naar 10 appartementen met gezamenlijke ruimtes in Sevenum. We lopen mooi volgens planning. 

Kalkzandsteen lijmelementen geplaatst, breedplaatvloeren gelegd, installatiewerk hierin aangebracht, diverse metselwerkzaamheden, houten dekken aangebracht en eerste oude balken terug geplaatst. 

De oude stenen zijn de nieuwe bewoners zelf afgebikt! 

Komende weken zullen we aan de daken gaan beginnen.

3 juli 2020 – Eerste sloopwerkzaamheden

De vernieuwbouw van de oude boerderij Steinhagen in Sevenum naar tien appartementen is van start gegaan. De eerste sloopwerkzaamheden zijn verricht. Komende week zal samen met de nieuwe bewoners de officiele start van dit project ingeluid worden.

24 juli 2020

Vandaag zijn we begonnen met het strippen van de oude boerderij.

29 juni 2018 CPO Steinhagen in Sevenum, een project op het platteland

MAG architecten en KilimanjaroWonen zijn vanaf nu werkzaam in Limburg. CPO groep Steinhagen gaan 10 wooneenheden ontwikkelen in dit boerderijcomplex aan de Venloseweg en Steinhagenstraat. Het oudste deel, de schuur, is gebouwd omstreeks 1659, de eenvoud en het karakter willen we zoveel mogelijk in waarde houden. De woningverdeling volgt de prachtige spanten van het complex.